Matematik
Parenteser...
13. marts 2004 af
kinguroen (Slettet)
Jeg kunne godt tænke mig at vide om der er nogle regler omkring indsætning af parenteser?
Fx hvis jeg skal løse følgende udtryk:
x^2-3x+2
d = -b^2 -4ac <=>
Hvordan skal jeg så opstille parenteserne?
sådan:
-b^2 = -(-3^2) = 9 eller
-b^2 = -(-3)^2 = -9.
Jeg kan pga. min lommeregner se at det første er det rigtige, men hvis der ikke er nogle parenteser fra starten af, skal man så opstillet (-) fra "b^2" fx??
Kan godt være et lidt roder spørgsmål, men ikke destro mindre....
Fx hvis jeg skal løse følgende udtryk:
x^2-3x+2
d = -b^2 -4ac <=>
Hvordan skal jeg så opstille parenteserne?
sådan:
-b^2 = -(-3^2) = 9 eller
-b^2 = -(-3)^2 = -9.
Jeg kan pga. min lommeregner se at det første er det rigtige, men hvis der ikke er nogle parenteser fra starten af, skal man så opstillet (-) fra "b^2" fx??
Kan godt være et lidt roder spørgsmål, men ikke destro mindre....
Svar #1
13. marts 2004 af erdos (Slettet)
For det første er diskriminanten:
d = b^2 - 4ac
så det fjerner ligesom problemet. For det andet skal man altid sætte parantes om det negative tal, hvis dette skal sætte i anden.
d = b^2 - 4ac
så det fjerner ligesom problemet. For det andet skal man altid sætte parantes om det negative tal, hvis dette skal sætte i anden.
Svar #2
13. marts 2004 af kinguroen (Slettet)
Tilføjelse:
Der står altså (-) foran b´et, men da dette er i 2. potens bliver det positivt, så det er muligt det er irrelevant at skrive det, men det er ikke forkert.
Der står altså (-) foran b´et, men da dette er i 2. potens bliver det positivt, så det er muligt det er irrelevant at skrive det, men det er ikke forkert.
Svar #4
13. marts 2004 af erdos (Slettet)
Jeg ville under alle omstændigheder skrive det saåledes:
d = (-3)^2 - 4 * 1 * 2
og det her må du altså aldrig skrive:
d = -b^2 -4ac
for så bliver b^2 i dit tilfælde 9 og med dit minus foran bliver det -9.
d = (-3)^2 - 4 * 1 * 2
og det her må du altså aldrig skrive:
d = -b^2 -4ac
for så bliver b^2 i dit tilfælde 9 og med dit minus foran bliver det -9.
Skriv et svar til: Parenteser...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
