Matematik
Universalmængder og komplementærmængder
12. januar 2007 af
Maqhem (Slettet)
Hvad dækker en universalmængde egentligt over, og hvordan defineres komplementærmængder til universalmængden?
Jeg synes at lave læst, at hvis en universalmængde U = {A, B}, så er A' = U = B'.
Dette er helt sikkert forkert...
Hvis ja, hvad gælder så for disse to begræber?
Hvis nej, hvordan ved man så, hvad A' og B' er, hvis U aldrig er blevet defineret til {A, B}?
Jeg synes at lave læst, at hvis en universalmængde U = {A, B}, så er A' = U = B'.
Dette er helt sikkert forkert...
Hvis ja, hvad gælder så for disse to begræber?
Hvis nej, hvordan ved man så, hvad A' og B' er, hvis U aldrig er blevet defineret til {A, B}?
Svar #1
12. januar 2007 af Maqhem (Slettet)
Hov nej, jeg mente selvfølgelig dette:
"U={A,B} så er A'=B og B'=A". Og så må følgende vel også gælde:
A'=U\A og B'=U\B
Eller hvad...?
"U={A,B} så er A'=B og B'=A". Og så må følgende vel også gælde:
A'=U\A og B'=U\B
Eller hvad...?
Skriv et svar til: Universalmængder og komplementærmængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
