Matematik

mat-aflv.!

14. marts 2004 af sclk (Slettet)
Jeg har lige nogle spørgsmål til min aflevering:

Ang. skæring ml. cirkel og linie - glemmer det altid.

(x-2)^2 + (4x+2)^2 = 8
Når man skal opløse den sidste parentes, bliver de 4x så til 4x^2 eller 16x^2(eller noget helt tredje) - jeg kan aldrig huske det...

Og så er der en tegning af en graf for f
f(x) = a cos x + b

a og b skal bestemmes.
a er bare amplituden, ik?
Og b er det stykke grafen er "rykket" i forhold til den "originale" cosinus-graf, ik?
Grafen for f(x) skærer 2.aksen i -1, og dér har den også lokalt minimum - hvis det hedder det - er det så ikke rigtigt at b skal være lig pi?? Håber at det her er til at forstå...

Sara

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2004 af Esmil (Slettet)

Det første spørgsmål:

Når du skal opløse den sidste parantes bruger du reglen (a+b)² = a²+b²+2ab

I det her tilfælde er a=4x, så

a²=(4x)²=4²x²

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2004 af riquelme (Slettet)

1) (4x)² = 4²x² = 16x²

2) a er amplituden, og b er det stykke grafen er forskudt i.f.t. x-aksen (dvs. lodret) (medmindre der står cos(x+b) med b _indenfor_ parentesen)

3) lokale minima for cos(x) er "toppene" og "dalene".. hvis b er udenfor parentesen (cos(x) + b), så har den ingen indflydelse på de lokale minima

Svar #3
14. marts 2004 af sclk (Slettet)

Jeg ved ikk om b'et skal stå indenfor parentesen eller udenfor, for der er ingen parentes... mon ikke det så er udenfor?!?

Men altså jeg er stadig ikke helt med!
f(x) har lokale minima i -1 og lokale maxima i 3. Vil det så sige at amplituden er 2 og b er 1, eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2004 af Esmil (Slettet)

Næsten. Hvis du kigger på grafen for cos(x) vil du se at den har toppunkt i x=0.
Du skriver dog at funktionen har et minimum i x=0, så den er så at sige "vendt på hovedet".
Altså må a=-2

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2004 af Esmil (Slettet)

Endnu bedre:

b=1, så
f(x)=a·cos(x)+1

f(0) = -1 = a·cos(0)+1 = a+1 =>

a = -2

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2004 af Esmil (Slettet)

Bedst:

f(x) = a·cos(x)+b

(1) f(0) = -1 = a·cos(0)+b = a+b , og
(2) f(pi) = 3 = a·cos(pi) = -a+b

(1)+(2):

2 = 2b => b = 1

(1)-(2):

-4 = 2a => a = -2

Skriv et svar til: mat-aflv.!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.