Matematik

parapel

15. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)
Hej. Håber på at der er en der gider at løse den her opgave da jeg aldrig har været så sikker i to ligninger med to ubekendte. Den er følgende:

"En parabel er givet ved ligningen y = 0,5x`2 + bx + c. Det oplyses at punkterne 3,-3 og -1,5 ligger på denne parabel.

Bestem tallene b og c."

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

Er det punkterne (3,-3) og (-1,5;-3) ?

Svar #2
15. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)

nej, punkterne er (3;-3) og (-1;5)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Der er flere måder, at gøre det på, men du kan isolere c i den ene ligning og isolere b i den anden ligning. Så sætter du værdien for b ind i ligningen for c. Derved får du en ligning, hvor du kun skal isolere c.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

-3=0,5(3)2 +3b +c
-1,5 = 0,5(-1)^2 -b +c

Svar #5
15. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)

#4

Er kommet så langt, men kan bare ikke komme videre.
Hvad gør man derfra, når man har indsat tallene i ligningen? forklar gerne med eksempel.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

Okay.. Så er det bare top ligninger med to ubendte. Du kan isolere c og substituere den i den anden ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

mente to ligninger med to ubekendte.. min tastatur er træls..

Svar #8
15. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)

ok.. ikke for at være til besvær men gider du ikke vise det? regnefremgangen med to ligninger med to ubekendte er ikke lige min kop te.

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

ok.
-3=4,5+3b+c
c=-7,5-3b
Det sætter vi så i den anden ligning:
-1,5=0,5-b+c og det bliver -2=-b + (-7,5-3b)
5,5=-4b
b= -11/8
c=-7,5- 3(-11/8) =-7,5+4,125
c= -3,375

Svar #10
15. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)

tak.. har du taget punkterne (3,-3) og (-1,5 ; -3) eller (3 ; -3) og (-1 ; 5) ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#10.
(3 ; -3) og (-1 ; -1,5)

...såvidt jeg kan se.

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

Ja, jeg har taget de rigtige punkter :)

Svar #13
15. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)

ok sorry men de rigtige var (3 ; -3) og (-1 ; 5).. skrev det også tidligere i indlægget. ER du ked af at prøve med dem?

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#12.
Sikker på det? Du har taget (3 ; -3) og (-1 ; -1,5)

Hvis du tager (3 ; -3) og (-1 ; 5), får du de fine værdier b=-3 og c=1,5

Brugbart svar (0)

Svar #15
15. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

Okay, så skal man jo bare gøre det samme for de punkter men det har #14 allerede gjort.

Svar #16
15. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)

tak for hjælpen Mark-N og -Zeta-.. btw -Zeta- gider du at vise dine udregninger til de rigtige punkter?

Brugbart svar (0)

Svar #17
15. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#16.
Joh. Så lad gå. Men jeg kopierer blot #9, men erstatter værdierne.

-3=4,5+3b+c
c=-7,5-3b
Det sætter vi så i den anden ligning:
5=0,5-b+c og det bliver 4,5=-b + (-7,5-3b)
12=-4b
b= 12/-4 = -3
c=-7,5-3*-3 =-7,5--9=1,5

..så kan du takke Mark for det, da jeg blot kopierede hans.

Svar #18
15. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)

men så tak til jer begge to igen..

Brugbart svar (0)

Svar #19
15. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

Det var da så lidt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

Til Zeta: Jeg sidder og fumler rundt med en opgave "Stamfunktion". Kan du knække den?

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.