Engelsk

sidder fast...

16. januar 2007 af Camz (Slettet)
Hej...

jeg har fået en opgave hvor jeg skal analyserer de nedenstående sætninger....

grundled,udsangsled,genstandsled,hensynsled..


The coop, which has pledged not to promote junk food products itself during children’s schedules, wants tougher rules.

the coop:grundled.......
has pledged: udsagnsled.....
children’s schedules: hensynsled....
---------------------------------------------------------

The research was carried out by sustain, the food lobbying group.


The research: grundled
was carried: udsagnsled
the food: genstandsled
lobbying group: hensynsled...

plz. hjælp

Knuz fra CamZ




Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2007 af AllstarHo (Slettet)

Hej

Først skal du analysere sætningen overordnet, altså:

The coop(x), which has pledged not to promote junk food products itself during children’s schedules, wants(o) tougher rules(tre.).

Herefter kan du analysere ledsætningen:

The coop(x), which(x) has(o) pledged(o) not to promote junk(tre.) food(tre.) products(tre.) itself during children’s schedules, wants(o) tougher(tre.) rules(tre.).

x = subjekt
o = verbal led
tre. = akkusativ objekt/genstandsled
dat. = dativ objekt/hensynsled

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2007 af AllstarHo (Slettet)

Den anden sætning ville jeg analysere sådan:

The(tre.) research(tre.) was(o) carried(o) out(o) by sustain(x), the(x) food(x) lobbying(x) group(x).

Her er der tale om en passiv sætning - det er derfor den skal analyseres lidt anderledes end man umiddelbart skulle tro.

Svar #3
16. januar 2007 af Camz (Slettet)

Tusind tak

Svar #4
17. januar 2007 af Camz (Slettet)



The coop(x), which(x) has(o) pledged(o) not to promote junk(tre.) food(tre.) products(tre.) itself during children’s schedules, wants(o) tougher(tre.) rules(tre.).


dvs. der er 2 grundled...the coop og which.. right.?

has pledged er udsangsled?

hvad med genstandsled?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2007 af AllstarHo (Slettet)

Ja, der er to grundled, da which her fører tilbage til the coop.

Has pledged er udsagnsled, og alle de ord jeg har skrevet tre. bagefter er genstandsled/akkusativ objekt.

Skriv et svar til: sidder fast...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.