Matematik

Primtal - primfaktoropløsning

17. januar 2007 af sluise (Slettet)
1. Bestem primfaktoropløsningen for 10!

2. (1) Hvor mange nuller ender 16! på?
(2) Hvor mange divisorer har 16! ?
(3) Hvor mange af divisorerne i 16! er kvadrattal?

I må meget gerne skrive mellemregning/detaljer så alle forstår det:) jeg skal nemlig have det præciseret:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af piper (Slettet)

Det lyder som om du regner med, vi skal lave alle dine lektier :)

Jeg hjælper dig lige i gang med den første, så tror jeg godt, du kan resten selv.

10! = 10*9*8*7*6*5*4*3*2*1

Brug primtalsfaktorisering på hvert led:

10! = (5*2)*(3*3)*(2*2*2)*7*(2*3)*5*(2*2)*3*2

*1 undlades. 1 er ikke et primtal.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2007 af piper (Slettet)

Og så lige en bemærk du måske finder hjælpsom :)

Ud af primtalsfaktoriseringen for 10! ses det let hvilke divisorer 10! har ;)

Svar #3
17. januar 2007 af sluise (Slettet)

kan du lige forklare den her linie:
10! = (5*2)*(3*3)*(2*2*2)*7*(2*3)*5*(2*2)*3*2

Og spørger kun da jeg har svært ved det...

Svar #4
17. januar 2007 af sluise (Slettet)


Og vil gerne have hjælp fra start til slut, hvis det kan lade sig gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2007 af piper (Slettet)

(5*2) = 10 .. (3*3)=9 ... (2*2*2)= 8 osv.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2007 af Duffy

(2) Hvor mange divisorer har 16! ?


OPLØS 16 I PRIM-FAKTORER SÅ HAR DU DE FORSKELLIGE DIVISORER I 16 DIREKTE. ;)

Svar #7
17. januar 2007 af sluise (Slettet)

DUFFY? Kan du give eksempler?

Svar #8
17. januar 2007 af sluise (Slettet)

Men er det her løsningen på opgave 1?

10! = (5*2)*(3*3)*(2*2*2)*7*(2*3)*5*(2*2)*3*2

For jeg forstår godt det her.. Men er der mere til den opgave? Men hvad er ideen med at gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2007 af Duffy

#7: Du kan faktisk selv fremstille det eksempel du efterlyser: Hvor mange gange skal du gange primtallet 2 med sig selv for at få 16?

Skriv et svar til: Primtal - primfaktoropløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.