Matematik

isolere x

18. januar 2007 af hamlet (Slettet)
hvordan isolerer man x i følgende:

kvadratroden af (4-2x) = -1

PÅ forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Start med at kvadrer ligningen:

(4-2x)^(1/2) = -1 =>
4-2x = i =>
x = (4-i)/2

hvor i = (-1)^(1/2) er et komplekst tal.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2007 af mathon

4-2x = -1

-2x = -1 -4 = -5

-2x = -5

x = -5/(-2)

x = 5/2 = 2,5

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2007 af mathon

sorry
jeg havde ikke læst ordentligt!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2007 af mathon

(4-2x)^(1/2) = -1

[(4-2x)^(1/2)]^2 = (-1)^2

4-2x = 1

2x = 3
x = 3/2 = 1,5

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2007 af mathon

det går rigtig godt i dag!!!!
se #1

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Det er godt at du kan hjælpe, når jeg nu ikke kan regne. ;-)

Jeg har Reel Analyse i hovedet disse dage, så fatter ikke så meget andet -- måske jeg bare skal afholde mig fra at ``hjælpe'' flere folk herinde, indtil jeg får ferie!

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Okay, nu er jeg forvirret ... tror bare jeg går i seng!

Held og lykke med denne ``svære'' opgave!

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2007 af mathon

blandt de reelle tal er løsningsmængden tom,
men
der er en kompleks løsning

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2007 af chrissertina (Slettet)

#4 er rigtigt!

Skriv et svar til: isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.