Matematik

Variable sammenhænge

18. januar 2007 af soffy88 (Slettet)
Hej

Har lige en forholdsvis enkel opgave, men kan simpelthen ikke huske hvordan man gør:

Bestem a udtrykt ved T

T = (kvadratrod(3)/4) * a^2

Altså jeg skal isolere a - I må meget gerne beskrive hvordan i nåede frem til det :)

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2007 af Matkaj

1) divider først med udtrykket i parentesen på begge sider af lighedstegnet

Svar #2
18. januar 2007 af soffy88 (Slettet)

jep.. men hvad er det så man gør med a^2?

For nu står der selvfølgelig (4/kvadratrod(3)) * T = a^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2007 af Matkaj

Hvis nu der stod 2=x^2 , hvordan ville du så isolere x?

Svar #4
18. januar 2007 af soffy88 (Slettet)

øhm, (2/x) = x - men det er da ikke rigtigt, vel?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2007 af Matkaj

Tænk således, hvilke tal (x) ganget med sig selv giver 2

Svar #6
18. januar 2007 af soffy88 (Slettet)

kvadratroden af 2? :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2007 af Matkaj

Ja da, men der er en løsning mere, husk at -*- = +

Svar #8
18. januar 2007 af soffy88 (Slettet)

jep.. men der er jo ingen - i dette stykke?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2007 af Matkaj

Nej, for den skal du finde, bemærk at også -(kvadratrod 2) er løsning til x^2 = 2.
Dvs. x^=2 <=> x=kvadr(2) eller x = -kvadr(2).

Prøv om ikke du kan benytte samme metode til din opgave.

Svar #10
18. januar 2007 af soffy88 (Slettet)

okay, mange tak :)

Skriv et svar til: Variable sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.