Matematik
Hjælp aflevering til imorn (:
19. januar 2007 af
spanki (Slettet)
så er jeg her igen (:
En funktion f er bestemt ved
f(x) = 7 ln(x) - 2x^2
a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
En funktion f er bestemt ved
f(x) = 7 ln(x) - 2x^2
a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
Svar #1
19. januar 2007 af Johnny5 (Slettet)
Hej..
Nu har jeg ike formlerne ved hånden, men prøver alliegevel :)
f(1)=-2
f´(xo)=7/x-4x = 3
tangentens ligning:
y=f´(xo)(x-xo)+f(xo)
tal indsættes.
y=3(x-1)+2 => 3x-1 ( og det er svaret)
så kan du tjekke , om det er rigtigt og tegne det ind i en graf.
Nu har jeg ike formlerne ved hånden, men prøver alliegevel :)
f(1)=-2
f´(xo)=7/x-4x = 3
tangentens ligning:
y=f´(xo)(x-xo)+f(xo)
tal indsættes.
y=3(x-1)+2 => 3x-1 ( og det er svaret)
så kan du tjekke , om det er rigtigt og tegne det ind i en graf.
Skriv et svar til: Hjælp aflevering til imorn (:
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
