Matematik

differentialregning

20. januar 2007 af Mageed007 (Slettet)
halløj alle sammen.

jeg sidder her og prøver på at løse denne opgave men kan altså ik. jeg håber nogen af jer hjælpsomme mennesker vil hjælpe mig med starten, for derefter vil jeg være i stand til at løse resten.

opgaven lyder således:

Indbyggertallet i en by er givet ved modellen
N(t)=b*e^k*t, hvor t angiver antal år efter 1990.
i 1995 var der 350000 indbyggere, og i 2005 var der 400000 indbyggere i byen.

1) bestem tallene b og k

2) hvor mange indbyggere var der i 1990.

håber nogen af jer vil hjælpe mig med dette...

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

1) Bestem a vha. formlen a=(x2-x1)'te rod af (y2/y1).
Derefter k=ln(a).

Svar #2
20. januar 2007 af Mageed007 (Slettet)

undskyld mig ... men hvorfor skal jeg bestemme a når de beder mig og at bestemme b og k.

det er jo denne formel jeg skal gå udfra:

N(t)=b*e^k*t
???

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

I #1 skriver jeg hvordan du kan bestemme k, når du har bestemt a. Det er en god grund til at bestemme a.

Svar #4
20. januar 2007 af Mageed007 (Slettet)

mener du sådan:

a= kvat.rod af (2005-1995)*(400000/350000)

????

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

10'ende rod af (400000/350000)

Svar #6
21. januar 2007 af Mageed007 (Slettet)

ifølge det du siger så skal k give
k=ln(a):

K=ln(3,61403)= 1,28482

men i min facitliste står k opgivet som: K=0,01335

???

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.