Matematik

Eksponentiel-funktion

21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)
En eksponentielfunktion er givet ved f(x) = 2,5*1,3^x

a) Bestem uden at tegne grafen, om funktionen er voksende eller aftagende. Begrund dit svar.
- Funktionen er voksende, fordi a-værdien er større end 1. <- er det korrekt?

b) Angiv koordinaterne for skæringspunktet mellem grafen og y-aksen.
- Hvordan gør jeg dette?

c) Hvilken funktionsværdi svarer til x=2,7?
- Funktionsværdien er 1,64317, fordi det man bare skal gøre er at tage kvadratroden af x, ikke?

d) Løs ligningen f(x) = 15 grafisk. Beskriv fremgangsmåden.
- Hvordan gør jeg dette?

Jeg har skrevet mine bud og spørgsmål under hver opgave efterfulgt af en bindestreg, jeg håber I vil hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2007 af ibibib (Slettet)

a) Korrekt.

b) f(0) = b = 2,5

c) f(2,7) = 2,5·1,3^2,7 =

d) Tegn grafen og tegn en vandret linje i y=15. Find skæringspunktet mellem grafen og linjen. x-koordinaten er løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2007 af Matkaj

a) ja
b) sæt x = 0
c)nej du skal indsætte x = 2,7 på x's plads i f(x)
d)bestemmer x-værdien hvor den vandrette linje y = 15 skærer grafen for f.

Svar #3
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

#1+2, tak for jeres hjælp.

Desværre forstår jeg ikke helt opgave b, hvad skal man helt gøre der?

Og i opgave d, når jeg skal finde skæringspunktet dér, så skal jeg vælge intersection på lommeregneren ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2007 af ibibib (Slettet)

b) f(0) = b·a^0 = b·1 = b.

d) Ja, benyt intersection.

Svar #5
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

#4 i b'eren - er det resultatet du har givet mig der?

Opgaven går ud på, at angive koodinaterne for skæringspunktet mellem grafen og y-aksen.

- Jeg er helt lost.

Svar #6
22. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

?

Svar #7
22. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Nogen der vil hjælpe?

Skriv et svar til: Eksponentiel-funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.