Matematik

differentialligning

22. januar 2007 af Clemang (Slettet)
Kunne godt tænke mig at få forklaret, hvorledes man løser denne diff.ligning:
dy/dx= (x+y)^2
Ved ikke, hvad man skal gøre med det dobbelte produkt!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2007 af rexden1

Du løser opgaven efter reglen: X^n = n*x^n-1

Dvs. dx/dy = 2(x+Y)

Svar #2
22. januar 2007 af Clemang (Slettet)

Kan ikke forstå, hvordan:
2(x+y)=(x+y)^2
Kan du evt uddybe??

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=23928

Svar #4
22. januar 2007 af Clemang (Slettet)

Tusind tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2007 af rexden1

#3 burde det ikke bare være nok at bruge reglen:
X^n = n*x^n-1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2007 af mathon

#5
nej - for så får du

d^2(y)/dx^2=2(x+y)(1+dy/dx) og det er jo ikke videre "handy"!!!

Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.