Matematik
Hjælp haster!
23. januar 2007 af
Nizzle (Slettet)
Hej allesammen
Jeg er igang med en matematik opgave og jeg er kommet til at sort hul. Hjælp!
Opgaven lyder således:
Lad f(x)=ax^2-1,5x+5
a)Bestem a således at f har netop et nulpunkt.
b)Bestem a således at toppunktets andenkoordinat er 2.
Jeg har ledt diverse bøger igennem men kan ikke finde nogen som helst om det.
Kan i hjælpe mig??
På forhånd tak
Jeg er igang med en matematik opgave og jeg er kommet til at sort hul. Hjælp!
Opgaven lyder således:
Lad f(x)=ax^2-1,5x+5
a)Bestem a således at f har netop et nulpunkt.
b)Bestem a således at toppunktets andenkoordinat er 2.
Jeg har ledt diverse bøger igennem men kan ikke finde nogen som helst om det.
Kan i hjælpe mig??
På forhånd tak
Svar #1
23. januar 2007 af sigmund (Slettet)
a) Udregn diskriminanten, der bliver afhængig af a. Hvis og kun hvis f har netop ét nulpunkt, er diskriminanten 0. Det giver en ligning, hvor a er den ubekendte.
b) Hvis du har en formelsamling, burde der være en formel for en parabels toppunkt i den. Det giver igen en ligning, hvor a er den ubekendte.
b) Hvis du har en formelsamling, burde der være en formel for en parabels toppunkt i den. Det giver igen en ligning, hvor a er den ubekendte.
Svar #2
23. januar 2007 af Nizzle (Slettet)
Vil det så sige:
a)
d=b^2-4ac
d=1,5^2-(4*a*5)
d=2,25-25a
Eller er jeg helt forkert på den der?
a)
d=b^2-4ac
d=1,5^2-(4*a*5)
d=2,25-25a
Eller er jeg helt forkert på den der?
Skriv et svar til: Hjælp haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
