Matematik

Logisk tænkning ..!

23. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)
Et par er tilsammen 65 år. De har tre børn, hvor det ældste er dobbelt så gammelt som det mellemste, der igen er dobbelt så gammelt som det yngste. Paret er mere end 40 år ældre end børnene tilsammen.

Hvor gamle kan børnene være højst ? Og her skal der så opstilles en ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Højst være 25 får jeg det til

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2007 af jgthb (Slettet)

4z+2z+z+40<65
7z<25

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2007 af Izabella (Slettet)

Kan man sige den yngste er 6 år, mellemste 12 år, og ældste 24 år. ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2007 af Katrine (Slettet)

3 år 6 år og 12 år

Svar #5
23. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

svar #1 : Bar gjort det ved at sige 65-40 år !?

Svar #3 : Det ved jeg ikke om passer, det er jo 42 år tilsammen, og forældrene skulle være over 40 år ældre.. ? Det jo nærmest omvendt logik! :)

Svar #4: Det vil jeg mene passer meget godt.


Men r der nogen som ved om det er rigtigt, inden jeg går videre med det ?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#5: Nope

Svar #7
23. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Hvorfor ikke?
Det kunne højest være 25 år, og det er jo 21 år.

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

okay

Svar #9
23. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Okay , hvad?

Er der ellers nogen der så kunne hjælpe med at skrive det til en ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Den er skrevet

Svar #11
23. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Den forstår jeg slet ikke.. ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

se #2

Svar #13
23. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Ja tak, men jeg forstår ikke det der står.

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. januar 2007 af QaZZaQ

Du har:
Det ældste barn: B1
Det mellemste barn: B2
Det yngste barn: B3.

Der gælder så; B2=2*B3 og dermed B1=2*B2=4*B3

Børnenes samlede alder B1+B2+B3=4*B3+2*B2+B3=7B3 er mindre end 65-40=25;

25>7*B3 ; jvf. #2

Så herfra bestemmer du alderen af det yngste barn....

Svar #15
24. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Logisk , tak til alle!

Skriv et svar til: Logisk tænkning ..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.