Matematik

Kapitalfremskrivning

24. januar 2007 af shumanoo (Slettet)
Hey nogen der kan hjælpe mig med disse 2 opg?
Opg 1: Prisen på en vare steg 3 på hinanden følgende år med hendholdsvis 4%,7% og 3%. Bestem prisstigningen det 4.år hvis den gennemsnitlige prisstigning pr.år i hele 4-årsperioder var 5%.

opg 2: en investering gav det første år tab på 20%. Det følgende år blev afkastet 20%. Bestem det gennemsnitlige afkast i procent per år.
Hvad skal afkastprocenten være i det 3.år,hvis det samlede afkast skal være 0?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2007 af mathon

P*1,04*1,07*1,03*(1+x/100)=P*1,05^4

(1+x/100) = 1,05^4/[1,04*1,07*1,03]

x/100 = [1,05^4/[1,04*1,07*1,03]-1]

x = [1,05^4/[1,04*1,07*1,03]-1]*100

Skriv et svar til: Kapitalfremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.