Matematik
HASTER - mat
24. januar 2007 af
lalait (Slettet)
Jeg er fuldstændig skudt i denne her opg.
En bestemt populations størrelse y, målt i antal individer, er en funktion af tiden x, målt i døgn. Det antages, at y er en løsning til en differentialligning af typen
dy/dx = ay(M-y).
Øvre grænse for populationens størrelse er 1000 individer, og til tiden 0 døgn er populationens størrelse 100 individer. På det tidspunkt, hvor populationens størrelse er 300 individer, er den hastighed, hvormed den vokser, 20 individer pr. døgn.
Bestem en forskrift for y som funktion af x.
Jeg lader den være af form y'=ay(M-y) som har den f.løsning y(x)=M/1+c*e^(-aMx)
Jeg har fundet c værdien som bliver 9 udfra punktet y(0)=100
Men hvordan skla jeg finde a værdien som er mit problem.
Skal man ikk også bruge punktet y(20)=300???
jeg kan det simpelthen ikke selvom jeg også har brugt dette punkt, får den ikk ligesom de andre
300=1000/1+9*e^-a*1000*20 ??????
jeg venter på jeres hjælp!!
En bestemt populations størrelse y, målt i antal individer, er en funktion af tiden x, målt i døgn. Det antages, at y er en løsning til en differentialligning af typen
dy/dx = ay(M-y).
Øvre grænse for populationens størrelse er 1000 individer, og til tiden 0 døgn er populationens størrelse 100 individer. På det tidspunkt, hvor populationens størrelse er 300 individer, er den hastighed, hvormed den vokser, 20 individer pr. døgn.
Bestem en forskrift for y som funktion af x.
Jeg lader den være af form y'=ay(M-y) som har den f.løsning y(x)=M/1+c*e^(-aMx)
Jeg har fundet c værdien som bliver 9 udfra punktet y(0)=100
Men hvordan skla jeg finde a værdien som er mit problem.
Skal man ikk også bruge punktet y(20)=300???
jeg kan det simpelthen ikke selvom jeg også har brugt dette punkt, får den ikk ligesom de andre
300=1000/1+9*e^-a*1000*20 ??????
jeg venter på jeres hjælp!!
Skriv et svar til: HASTER - mat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
