Matematik

Andengradsligning

25. januar 2007 af knnico (Slettet)
0,5x^2 +0,5 x -1=0

d=(0,5^2) -4 * 0,5 * (-1)
d=0,5

når jeg så sætter det ind:

x= (-0,5 + kvadratroden af 0,5) / (2*0,5)
x= 0,21

Hvad har jeg gjort forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

Du har regnet determinanten forkert ud. Den skal give 2,25.

Formlen: b²-4ac.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

er det ikke 0.5x^2 + 0.5x - 1

er 1 negativt? hvis det er det, hvad vil du så sætte imellem x og -1

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

Dine rødder er forkerte... :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

får den også til 2.25

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#2: Er det en kommentar til #1?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

#5 ja det er

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#6: Så forstår jeg ikke din kommentar.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

jeg får d=2.25, hvilket giver x=-2 og x=1... Hust at sætte dine parenteser ordentligt...

(0.^5)^2 - 4(*0.5*(-1))

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

#7 han har jo bare skrevet det op som om 1 er negativt. altså -1 i stedet for

f.eks. 2 - 1, derfor kunne det være han havde glemt at skrive 0.5x + (-1), jeg har nemlig bare regnet det som om der skal stå 0.5x - 1, så går den nemlig lige stå stille op :=)

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#8: Jeg forstår slet ikke, hvor du vil hen med det. Jeg har ikke givet noget bud på rødderne. Jeg har bare konstateret, at #0 havde regnet determinanten forkert ud.

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#10: Er til #9.

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

Hov, jeg har vist forvekslet folk lidt her. Se bort fra #10.

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

#10, jeg har ikke skrevet noget forkert ang. dit svar til d, det er ganske rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

hehe, anyways, vi har vidst alle forstået den på den rigtige måde

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#13: Ja, det fandt jeg ud af. I første omgang forstod jeg ikke din kommentar til mit første indlæg, og det gjorde det ikke bedre, at jeg forvekslede indlæggene senere hen. :P

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

#10, hehe var ikke lige til din post... Jeg er ikke så hurtig på tasterne... :P

Brugbart svar (0)

Svar #17
26. januar 2007 af asasaq (Slettet)

0,5x^2 +0,5 x -1=0 <=>
d=0.5^2 - 4 * 0.5 * (-1) <=>
d=2.25

-0.5+1.5/1= 1

-0.5-1.5/1= -2

X= 1 V X= -2

Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.