Debat

Fogh og DR

28. januar 2007 af Artemis (Slettet)
Hey allesammen!

Hvad mener I, om Foghs angreb på DR og deres dokumentar "den hemmelige krig"?
Har DR nogle troværdighedsproblemer?

Knus Artemis :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af eksamenshaj (Slettet)

#0
Jeg synes, at det er en uhyggelig udvikling, når politikerne begynder at blande sig offentligt i pressens virke, i stedet for at gå til Pressenævnet, hvis de mener at have en sag.
Fogh er ved at udvikle nogle skræmmende tendenser, når han fordømmer DR på den måde. Et par dage forinden luftede han tanken om, at vi som borgere i Danmark ikke får lov at stemme om den næste traktat.
Det rummer ikke en demokratisk tankegang.
Jeg stemmer i hvert fald ikke på ham.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2007 af baaaay (Slettet)

#0
Jeg synes, det er fint nok, han "angriber" dokumentaren, hvis der er noget om det. Jeg kan også godt forstå, han bliver skidetræt af DR med tiden, når de hele tiden sender alt deres røde pis...

#1
Jeg synes, politikere skal have lov til at sige deres mening, så længe, de står ved det.
Hvis det skulle vise sig at blive aktuelt, vi ikke får lov til at stemme om næste traktat, rummer det stadig demokratisk tankegang - blot en anden end den, DU måske ser som den mest optimale. Men som du også selv nævner, så har du jo muligheden for at medvirke til, din egen opfattelse af det optimale bliver fremført, idet du har mulighed for at stemme, ligesom vi andre...

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2007 af McMaster (Slettet)

Det drejer sig jo om, at visse politikere på DR bevidst har manipuleret og bragt misvisende faktuelle sandheder i dokumentaren. Problemet er, at hele dokumentaren udsendes og fortælles med den overbevisning, at indholdet alt sammen er fakta, hvorimod en "etisk" journalist, havde afvist det meste på baggrund af manglende beviser, indicier eller kilder!

De tungestvejende kilder, nemlig de 2 amerikanske forhørsledere, har udtalt, at de begge er yderst fejlciterede og deres udtalelser er bragt ude af kontekst.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2007 af McMaster (Slettet)

Det er selvfølgelig ikke "politikere på DR", men journalister!


Fogh angriber DR for deres manglende etiske vurdering af dokumentarens indhold, hvilket mildest talt må siges at være begrundet!

Svar #5
28. januar 2007 af Artemis (Slettet)

men det at Fogh går ud og truer et medie, er jo i praksis det at indskrænke ytringsfriheden. Han siger jo, at hvis der ikke er endnu stærkere oplysninger, skal man holde sig fra at lægge dem frem.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2007 af baaaay (Slettet)

#5
Eller også er det netop at gøre brug af ytringsfriheden ved netop at kritisere (du siger "true", det ved jeg nu ikke) misvisende materiale udsendt af DR?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Så længe Fogh bare udtaler sig, har jeg ikke noget problem med det - det er, som sagt, hans ytringsfrihed, som han kan bruge som han vil.

At ham og Brian derimod har fyldt DRs bestyrelse med borgerlige og DF'ere er lidt mere problematisk..

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2007 af akadina (Slettet)

Hvis Fogh ikke har noget at skjule, hvorfor nægter han så at få lavet den undersøgelse som opossitionen gerne vil have lavet??

Svar #9
28. januar 2007 af Artemis (Slettet)

jeg tror selv, at regeringen forsøger med deres angreb på DR at bortlede opmærksomheden fra hvorvidt danske soldater har udleveret fanger i Afg. ved at få debatten til at dreje sig om uvæsentlige forhold, som små flag på uniformer og om det var 2,3 el. 4 gange det skete. på den måde tror regeringen at folk el. vælgerne glemmer hvad sagen i virkeligheden drejer sig om... jah, det er ganske elementært...Men det e rnu også bare min mening :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. januar 2007 af baaaay (Slettet)

#7
Man kan jo kun håbe, det hjælper DR til at være andet end socialistisk propaganda? :P

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. januar 2007 af NuclearWarhead (Slettet)

#10
Jeg synes også det er forkasteligt du snakker om at DR er socialistisk propgaganda. Bare fordi DR ikke snakker regeringen efter munden og er kritiske over for den, behøver de jo ikke være socialistiske. Den tid ER forbi hvor man kritiserede DR og skolelærere for at være indoktrinerende og socialister.

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. januar 2007 af baaaay (Slettet)

#11
Jamen så forkast du da bare mit indlæg - jeg synes bare stadig, DR (og for så vidt også mine skolelærere på gymnasiet) er for socialistiske. Jeg ved ikke, om jeg vil kalde dem indoktrinerende, men man fornemmer stadig en tendens...

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. januar 2007 af McMaster (Slettet)

#9

Eftersom, at det er dokumentarens væsentligste argumenter, så er der da en stor mening i at afvise dem, såfremt de ikke er rigtige!

Og hvis hele historien legitimiceres ved disse påstande, så må de jo dokumenteres - hvilket DR jo tilsyneladende ikke kan.

Til forsvar for DR kan det dog siges, at det ikke er dem direkte, som har produceret dokumentaren. Det er DR's manglende kvalitetskontrol, som er under kritik!

Skriv et svar til: Fogh og DR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.