Matematik

Andengradsligninger

28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)
Hvordan løser jeg dem her? - sidder fast i dem.

1) c, når 1 er rod i 2x^2-3x+c=0. Bestem derefter den anden rod.

2) b, når -2 er rod i -4x^2+bx+24=0. Bestem dernæst den anden rod.

3) a, når 1 er rod i andengradsligningen ax^2-ax=0, løs ligningen.

4) a, når -2 er rod i ligningen ax^2+7x+14=0, og løs ligningen.


På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)

1) sæt x=1 og løs ligningen mht c.

Svar #2
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#1:

Jamen hvordan - kan ikke finde ud af fremgangsmåden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)

2x^2-3x+c=0 =>
2·1²-3·1+c=0.
Løs denne ligning.

Svar #4
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

c=-1

og hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2007 af Duffy

#4: Så du færdig med den opgave.

Svar #6
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#5:

Jamen facitlisten siger c=1;1/2????

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2007 af Duffy

#4: Hvordan fik du forresten c til at være -1 ??

Svar #8
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#7:

c=-4+3 ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. januar 2007 af Duffy

#8: Ej, hvordan løses

2·1² - 3·1 + c = 0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)

c=1 og x=½ er den anden rod.

Svar #11
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#9:

Jeg ved det ikke så - det var mit bud?

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)

2·1² - 3·1 + c = 0 <=>
2 - 3 + c = 0 <=>
c=1

Svar #13
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#12:

Okay, hvordan finder du så den anden rod?

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Du har vel en formel til at løse andengradsligninger.

Svar #15
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#14:

d=1 og for det til - 1/4 ?

Svar #16
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#15:

og den anden løsning til - 3/4?

Brugbart svar (0)

Svar #17
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)

d=1 er korrekt. Se #10 eller din facitliste for den anden løsning.

Svar #18
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#17:

Jamen hvordan regner jeg den ud?

Svar #19
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#1:

Er det korrekt i nr. 2, at b = 20?

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)

#18 hvordan ser din formel ud?

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.