Matematik
Differentialregning.
28. januar 2007 af
MadeInBrazil (Slettet)
Jeg har været syg et godt stykke tid, så har ikke ikke kunne komme i skole. I mellemtiden har de lært om differentialregning, hvilket nu er blevet til en aflevering. Derfor søger jeg hjælp her. Fatter ikke min bogs forklaring.
Jeg skal bl.a. bestemme f'(x0)
når f(x)=3x^2 og x0=2 ... ?
og når f(x)=-2x^2 og x0=-2 ... ?
Hvordan skal de løses?
Jeg skal bl.a. bestemme f'(x0)
når f(x)=3x^2 og x0=2 ... ?
og når f(x)=-2x^2 og x0=-2 ... ?
Hvordan skal de løses?
Svar #1
28. januar 2007 af Nicklas.sk (Slettet)
Hey A :D
f(x)=3x^2 , x0=2
først finder du f(x)'s udtryk for differentialkvotienten i ethvert givent x
f(x)=3x^2 , f'(x)=(3x^2)'
(3x^2)' = (3)'*x^2 + 3*(x^2)' (reglen om produkt) <=>
(3x^2)' = 0*x^2 + 3*2x^2 <=> *
f'(x)=6x
Og hvis x0=2:
f'(2)=6*2 <=> f'(2)=12
Løs den anden på samme måde.
* udnytter reglen (x^n)'=nx^(n-1)
f(x)=3x^2 , x0=2
først finder du f(x)'s udtryk for differentialkvotienten i ethvert givent x
f(x)=3x^2 , f'(x)=(3x^2)'
(3x^2)' = (3)'*x^2 + 3*(x^2)' (reglen om produkt) <=>
(3x^2)' = 0*x^2 + 3*2x^2 <=> *
f'(x)=6x
Og hvis x0=2:
f'(2)=6*2 <=> f'(2)=12
Løs den anden på samme måde.
* udnytter reglen (x^n)'=nx^(n-1)
Skriv et svar til: Differentialregning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
