Matematik
Tangent
28. januar 2007 af
Hannibal den store (Slettet)
Har en opgave som jeg meget gerne ville høre om der er nogen der kan regne? Den lyder følgende:
"En parabel har ligningen y = -0,5x`2 + 3x + 1,5.
Parablen har en tangent der er paralell med linjen med ligningen y = -4x + 5.
Beregn kordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.?"
"En parabel har ligningen y = -0,5x`2 + 3x + 1,5.
Parablen har en tangent der er paralell med linjen med ligningen y = -4x + 5.
Beregn kordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.?"
Svar #1
28. januar 2007 af Mark-N (Slettet)
-0,5x^2 +3x +1,5 = -4x +5
-0,5x^2 +7x -3,5 =0
x = -7 (+-) Kvadratrod (49-2*3,5) /(2*-0,5)
x= -7 (+-)6,48 / (-1)
x= 0,52 og 13,48
-0,5x^2 +7x -3,5 =0
x = -7 (+-) Kvadratrod (49-2*3,5) /(2*-0,5)
x= -7 (+-)6,48 / (-1)
x= 0,52 og 13,48
Skriv et svar til: Tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
