Matematik
mat opg:)
17. marts 2004 af
girly (Slettet)
hey ville lige spørge om hvordan man skal løse denne opgave altså skal jeg tegne den eller regne det ud?
spm:
Vis at linien L er tangent til cirklen C, givet ved ligningerne nedenfor:
C:(x-4)^2+(y-2)^2=4
og
L: 4x+5y+30=0
på forhånd tak!
spm:
Vis at linien L er tangent til cirklen C, givet ved ligningerne nedenfor:
C:(x-4)^2+(y-2)^2=4
og
L: 4x+5y+30=0
på forhånd tak!
Svar #1
18. marts 2004 af iB (Slettet)
Hvis du kan vise, at L har nøjagtig et punkt til fællles med C, så har du vist, at L er en tangent...
Svar #2
18. marts 2004 af girly (Slettet)
tak, men jeg fandt bare afstanden fra cirklens centrum til linjen dvs. reglen dist(P,l)=... og det skal så være lig cirklens radius....men ellers tak for at du gad:)
Skriv et svar til: mat opg:)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
