Kemi
redox - oxidationstal - x?
29. januar 2007 af
Astridtm (Slettet)
Hejsa...
jeg har en opgave der hedder "hvilken værdi har x i følgende formel":
NH4NO3(s) --> NxO(g) + 2H2O(g)
Jeg har fundet frem til, at for at finde oxidationstallene skal jeg dele NH4NO3 op, så jeg får NH4+ og NO3-, og oxidationstallene bliver derved -III og +V, men så kan jeg ikke rigtig komme videre - forstår simpelthen ikke hvordan jeg finder "x"...
HJÆLP! :)
jeg har en opgave der hedder "hvilken værdi har x i følgende formel":
NH4NO3(s) --> NxO(g) + 2H2O(g)
Jeg har fundet frem til, at for at finde oxidationstallene skal jeg dele NH4NO3 op, så jeg får NH4+ og NO3-, og oxidationstallene bliver derved -III og +V, men så kan jeg ikke rigtig komme videre - forstår simpelthen ikke hvordan jeg finder "x"...
HJÆLP! :)
Svar #2
29. januar 2007 af frodo (Slettet)
ja, x=2. Hvilket ses af atombevarelsen, eller alternativt da oxidationstrinnet for N på højresiden må være (-3+5)/2=1
Svar #3
29. januar 2007 af Astridtm (Slettet)
Okay.. Nu har jeg endnu et problem!
KNO3 + S + C --> KNO2 + SO2 + CO2
jeg skal afstemme ved brug af oxidationstal...
Har fundet oxidationstallene:
Venstre side:
K=+I
N=+V
S=0
C=0
Højre side:
K=+I
N=+III
S=+IV
C=+IV
Hvordan i alverden gør jeg så nu?
KNO3 + S + C --> KNO2 + SO2 + CO2
jeg skal afstemme ved brug af oxidationstal...
Har fundet oxidationstallene:
Venstre side:
K=+I
N=+V
S=0
C=0
Højre side:
K=+I
N=+III
S=+IV
C=+IV
Hvordan i alverden gør jeg så nu?
Svar #5
29. januar 2007 af Astridtm (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med den anden opgave?
Jeg har ingen problemer med at afstemme den på normalvis, uden oxidationstal, men kan ikke få det til at passe med OT..
Jeg har ingen problemer med at afstemme den på normalvis, uden oxidationstal, men kan ikke få det til at passe med OT..
Skriv et svar til: redox - oxidationstal - x?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
