Matematik
HJÆLP
29. januar 2007 af
dht (Slettet)
opgaven lyder: Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,o), Q(8,0) og R(0,4). Bestem en forskrift for f(x).
Altså jeg går ud fra at det er et andengradspol. da det er en parabel men jeg aner ikke hvordan man bestemmer en forskrift ud fra skæringspunkter, ved godt at P=a Q=b og R=c eller hvad?
Jeg forstår simpelthen ikke denne opgave.. er der en som kan forklare den for mig?
Altså jeg går ud fra at det er et andengradspol. da det er en parabel men jeg aner ikke hvordan man bestemmer en forskrift ud fra skæringspunkter, ved godt at P=a Q=b og R=c eller hvad?
Jeg forstår simpelthen ikke denne opgave.. er der en som kan forklare den for mig?
Svar #1
29. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Benyt
f(x)=a(x-x1)(x-x2),
hvor x1 og x2 er rødderne, dvs x1=2 og x2=8 i dit eksempel.
f(x)=a(x-x1)(x-x2),
hvor x1 og x2 er rødderne, dvs x1=2 og x2=8 i dit eksempel.
Svar #2
30. januar 2007 af chrissertina (Slettet)
c er skæringspunktet for parablen (og ja, det er et andengradspolynomium) og y-aksen, hvilket vil sige, at når x er nul, så skærer grafen y-aksen i c.
- Se nu på dit punkt R, og find c.
Når du har gjort dette, kan du derefter bruge to ligninger med ubekendte, hvor a og b er ubekendte, hvis ikke du forstår det der er blevet beskrevet ovenfor i #1.
Sig til hvis du har brug for yderligere hjælp.
- Se nu på dit punkt R, og find c.
Når du har gjort dette, kan du derefter bruge to ligninger med ubekendte, hvor a og b er ubekendte, hvis ikke du forstår det der er blevet beskrevet ovenfor i #1.
Sig til hvis du har brug for yderligere hjælp.
Skriv et svar til: HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
