Matematik
Differentialregning
29. januar 2007 af
Ralphi (Slettet)
Hej alle, jeg har et par stykker for til i onsdag, som jeg ikke lige kan finde ud af.
Find differentialkvotienten i følgende funtioner:
1. f(x)= 1/x * kvadratrod x, f'(x) = ?
2. f(x) = (2 kvadratrod x + x^2)*(x^2-6x), f'(x)=?
3. f(x) = 8x+3/x^2+1. Her skal bruges regnereglen for divisionen. Jeg fik at vide af min lærer at det skulle give 8*(x^2+1)-(8x+3)*2x / (x^2+1)^2 men kan ikke finde ud af mellemregningerne, idet man skal bruge
f(x)/g(x) = f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x)/(g(x))^2.
Find differentialkvotienten i følgende funtioner:
1. f(x)= 1/x * kvadratrod x, f'(x) = ?
2. f(x) = (2 kvadratrod x + x^2)*(x^2-6x), f'(x)=?
3. f(x) = 8x+3/x^2+1. Her skal bruges regnereglen for divisionen. Jeg fik at vide af min lærer at det skulle give 8*(x^2+1)-(8x+3)*2x / (x^2+1)^2 men kan ikke finde ud af mellemregningerne, idet man skal bruge
f(x)/g(x) = f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x)/(g(x))^2.
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
