Matematik
mat. aflevering
30. januar 2007 af
saif89_dk (Slettet)
Løs ligningerne:
1)x^4-x^2-12=0
2)5(x+1)^2+8(x+1)-220=0
1)x^4-x^2-12=0
2)5(x+1)^2+8(x+1)-220=0
Svar #1
30. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
1) x^4 - x^2 - 12 = 0
lad z være lig x^2, derved får du
z^2 - z - 12 = 0
Som kan faktoriseres til nedenstående, og nulreglen kan beyttes.
(z-4)(z+3) = 0
Derved er z lig med
z=4 og z=-3
Så må x være lig med:
x^2 = 4 <=> x = sqrt(4) <=> x = 2 v x = -2
x^2 = -3 <=> x = umulig (indenfor R)
2) 5(x+1)^2 + 8(x+1) - 220 = 0
Gang parenteserne ud og løs den som en andengradsligning.
lad z være lig x^2, derved får du
z^2 - z - 12 = 0
Som kan faktoriseres til nedenstående, og nulreglen kan beyttes.
(z-4)(z+3) = 0
Derved er z lig med
z=4 og z=-3
Så må x være lig med:
x^2 = 4 <=> x = sqrt(4) <=> x = 2 v x = -2
x^2 = -3 <=> x = umulig (indenfor R)
2) 5(x+1)^2 + 8(x+1) - 220 = 0
Gang parenteserne ud og løs den som en andengradsligning.
Svar #2
31. januar 2007 af saif89_dk (Slettet)
hej ¨
jeg når til (5x+5)^2+8x+8-220=0
men kan ikke går vider. HJÆLP
jeg når til (5x+5)^2+8x+8-220=0
men kan ikke går vider. HJÆLP
Skriv et svar til: mat. aflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
