Matematik

Some help... HASTER !!

31. januar 2007 af Izabella (Slettet)
Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse følgende opgave:

En baktereiekultur vosker fra 800 bakterier til 2000 bakterier på 10 timer. Så skal jeg regne ud med hvor mange procent i timen vokser denne kultur ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2007 af Primus (Slettet)

Det er ved at være et par år siden, jeg havde mat-højniveau, men prøv at kigge på følgende:

Det er en eksponentiel funktion med formlen f(x)=b*a^(x). Når vi ser denne formel i forhold til din opgave, så er f(x)=2000, b=800 og x=10.. Det du skal gøre er at isolere a i den eksponentielle funktion og der efter benytte, at a=1+r, for at finde ud af, hvor mange procent bakterierne vokser i timen (=r).. Har du forstået det?

Svar #2
31. januar 2007 af Izabella (Slettet)

Jaah.. men er det nu den rigtige måde at løse den på?

Har ik hørt om eksponentiel funktioner mm.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2007 af Primus (Slettet)

Ja, det er den rigtige måde at løse den på, hvis man har lært det. Det kommer an på, hvilket niveau man har matematik på.. (?)

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2007 af JP_NSE (Slettet)

Den formel du skal benytte kaldes kapitalfremskrivningsformlen: Kn=Ko*(1+r)^n

2000=800(1+r)^10
Regner med at du er bekendt med løsningen af potensligninger.

I dette tilfælde vil "r" blive et positivt decimaltal, dette tal gange du så med 100%

og vola, du er hermed færdig;):D

Svar #5
01. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Svar #4 ja den kender jeg, og det kan jeg godt se at jeg skal bruge nu.. ! Men tak!

Skriv et svar til: Some help... HASTER !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.