Matematik

HJÆLP

31. januar 2007 af saif89_dk (Slettet)
Bestem følgende summer:
S1=1+2+4+8......+2048
S2=1+3*2+3*2^2+3*2^3+........+3*512
S3=9+3+1+.......+1/729

HJÆLP: MEGET VIGTIG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Kom med dit eget bud. Vi skal ikke lave dine lektier!

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg kan fortælle dig, at du kan skrive summerne som følger:



Lad os håbe at LaTeX-funktionen kan bruges her!

Hvis det første led i S_2 havde været 3, havde summen været pænere -- overvej selv hvorfor.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Okay, ret kikset; jeg prøver lige igen:


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Fååååg! Nå okay, men jeg tror bare at du skal holde dig til det jeg skrev i #2 (medmindre det bliver pænt, når jeg forsøger igen).

Jeg prøver lige igen, bare for at se om jeg kan få det til at se ud som jeg gerne vil:


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Brug #4. Endelig fik jeg det til at se brugbart ud.

Svar #6
31. januar 2007 af saif89_dk (Slettet)

Ja, men hvordan jeg skal have mellemregning med.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Jeg vil hjælpe dig med den første, men de andre må du altså regne selv:

Der gælder, at



hvilket kan vises ved induktion. Det vil sige, at for n = 11, er den ønskede sum lig med


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

I den sidste kan du for eksempel med fordel lave variabelskiftet k = m+6, thi så får du en sum fra m = 0 til m = 8. (Husk at skift tilbage til k, når du er færdig med at udlede en formel for summen.)

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Jeg mener selvfølgelig variabelskiftet k = m-6. Sorry!

Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.