Matematik

Differentialligning

31. januar 2007 af Cristiano (Slettet)
Jeg har indføring til i morgen, men har vanskeligheder og håber på hjælp, så jeg kan komme videre med indføringen:

Jeg har følgende differentialligning:

y'= y * 3(x^2+1)

a) Find tangentligningen i punktet P(1;1)

b) Vis ved at indsætte, at f(x) = e^(x^3+3x+1) er en løsning til ligningen

c) Angiv samtlige løsninger til differentialligningen

Må ærligt erkende, at jeg er på helt bar bund og slet ikke aner, hvordan jeg skal gribe det an, så håber rigtig meget på hjælp

På forhånd MANGE tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

a) For at finde hældningen i punktet (1,1) indsætter du 1 på x's plads og 1 på y's plads, og udregner hvad y' bliver. Så stopper du ind i tangentligningen.

b) Du har at y=f(x)=e^(x^3+3x+1). Find y'=f'(x), indsæt disse to udtryk i differentialligningen, og vis at der står det samme på begge sider af lighedstegnet.

Svar #2
31. januar 2007 af Cristiano (Slettet)

a)

y' = 1 * 3(1^2+1)
y' = 6

tangentligning:
y = y0 + f'(x0)(x-x0)
y = 1 + 6(x-1)
y = 6x - 5

Er det rigtigt forstået?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Jep

Svar #4
31. januar 2007 af Cristiano (Slettet)

b)

Først differentierer jeg:

f'(x) = (3x^2+3)exp(x^3+3x+1)

Men så forstår jeg ikke helt, hvad der menes..:S

Nogen, der kan hjælpe lidt videre?

Svar #5
31. januar 2007 af Cristiano (Slettet)

Videre på #4

Jeg kan se følgende:

f(x) = exp(x^3+3x+1)

Samtidig kan jeg se, at (x^3+3x+1) differentieret bliver (3x^2+3).

Men hvordan skriver jeg det op, så det vises, at der står det samme på begge sider??

Svar #6
31. januar 2007 af Cristiano (Slettet)

Nevermind, jeg har løst den:)

Svar #7
31. januar 2007 af Cristiano (Slettet)

Puha, så er jeg nok en gang i problemer:

Find ligningen for den løsningskurve, som går gennem punktet P(1;1)

Problemet er, at jeg ikke ved, hvad løsningskurve er? Nogle der kan give hints til, hvordan jeg tackler opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=25885

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.