Matematik
Sandsynslighed
31. januar 2007 af
hackerjohn (Slettet)
Hej.
Er der nogen der kan hjælpe mig til at få hul på en opgave, som burde være rimelig simpel?
"Ved en folkeafstemning sagde 45% af vælgerne ja til at sænke valgretsalderen. På valgdagen forestages en lille oponionsundersøgelse ved ta ringe til 50 tilfældige vælgere.
Bestem sansynligheden for at der blandt de 50 adspurgte er mindst 25 ja-sigere:"
Er der nogen der kan hjælpe mig til at få hul på en opgave, som burde være rimelig simpel?
"Ved en folkeafstemning sagde 45% af vælgerne ja til at sænke valgretsalderen. På valgdagen forestages en lille oponionsundersøgelse ved ta ringe til 50 tilfældige vælgere.
Bestem sansynligheden for at der blandt de 50 adspurgte er mindst 25 ja-sigere:"
Svar #1
31. januar 2007 af hackerjohn (Slettet)
Kan det passe at det er binomcdf(50;0,45;25) = 0,80 ??
Svar #2
31. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)
Hvis man tager udgangspunkt i at 45% er sandsynligheden for at folk siger ja, så kan du bruge:
P(X = r) = (n!/((n-r)!·r!))·p^r·(1-p)^(n-r)
Hvor p = 0,45 og n = 50 og r > 25.
Dvs. du skal finde summen af alle P(X = r) med r = 25, r = 26, ... , r = 50 henholdvist.
P(X = r) = (n!/((n-r)!·r!))·p^r·(1-p)^(n-r)
Hvor p = 0,45 og n = 50 og r > 25.
Dvs. du skal finde summen af alle P(X = r) med r = 25, r = 26, ... , r = 50 henholdvist.
Svar #3
31. januar 2007 af hackerjohn (Slettet)
arh.. okaye.. det må være 1 - binomcdf(50;0,45;24) :) tak
Skriv et svar til: Sandsynslighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
