Matematik
Decartes normalmetode
01. februar 2007 af
Alima (Slettet)
Goddag,
jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal bruge Decartes normalmetode til at finde tangenten til f(x)= sqr(x+1), i punktet x0= 3.
Jeg har tegnet grafen for funktion og tegnet tangenten i punktet (3,2).
Men når man finder tangent via normalmetode skal resultatet på formen y=ax+b?
jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal bruge Decartes normalmetode til at finde tangenten til f(x)= sqr(x+1), i punktet x0= 3.
Jeg har tegnet grafen for funktion og tegnet tangenten i punktet (3,2).
Men når man finder tangent via normalmetode skal resultatet på formen y=ax+b?
Svar #1
01. februar 2007 af Peter_F (Slettet)
Hvad siger Decartes normalmetode? Jeg mener, har i ikke en formel af en art...?
Svar #2
01. februar 2007 af sigmund (Slettet)
Metoden er forklaret på http://www.maths.uwa.edu.au/~schultz/3M3/L16Descartes.html (på engelsk). Du må ikke løbe skrigende væk, bare fordi det er på engelsk.
Jeg må sige, at jeg aldrig har prøvet at anvende den metode. Derfor kan jeg ikke umiddelbart hjælpe dig med den konkrete opgave. Dog kan jeg, for at svare på dit spørgsmål, sige ja, resultatet skal på formen y=ax+b.
Jeg må sige, at jeg aldrig har prøvet at anvende den metode. Derfor kan jeg ikke umiddelbart hjælpe dig med den konkrete opgave. Dog kan jeg, for at svare på dit spørgsmål, sige ja, resultatet skal på formen y=ax+b.
Skriv et svar til: Decartes normalmetode
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
