Matematik

Nulreglen

01. februar 2007 af kuldioxid (Slettet)
Hej, jeg har en ligninge hvor jeg ska benytte nulreglen, men ved ikke hvordan jeg skal gøre det:

0=x^2(x^2-2)


Nogen der ka hjælpe..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2007 af dnadan (Slettet)

enten er:
x^2=0 v x^2-2=0
Løs disse to, og du vil få svaret...

Svar #2
01. februar 2007 af kuldioxid (Slettet)

hvordan får du x^2 og x^2-2, og hvordan ska jeg løse dem, x bliver jo bare 0..

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2007 af kitti (Slettet)

du skal dele din lignign op i led, altså x^2 og x^2-2, for at løse disse ligninger ved hjælp af nulreglen skal du så sætte disse to "nye led" til at være lig 0, og resultaterne af de to nye ligninger er løsning på den gamle..
som i svar #1, men begge x'er giver ikke 0..

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#3 addition:
... da én af faktorerne i udtrykket x^2(x^2-2) skal give 0, da det hele skal give 0. For hvis x^2 er 0, står der 0*(x^2-2)=0. Eller hvis x^2-2 er 0, står der x^2*0=0.

Svar #5
01. februar 2007 af kuldioxid (Slettet)

har forstået det nu..

mange tak for hjælpen til jer begge ;)

Svar #6
01. februar 2007 af kuldioxid (Slettet)

og til den tredje også..

Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.