Matematik
Isolering
01. februar 2007 af
Leah (Slettet)
Hey..
Jeg skal have x isoleret .. nogen som kan hjælpe mig? :/
4 ms / 7 ms = ( 1 nm - x) / x
Jeg skal have x isoleret .. nogen som kan hjælpe mig? :/
4 ms / 7 ms = ( 1 nm - x) / x
Svar #1
01. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Start med at forkort enhederne ud på venstre side:
4/7 = (1 nm - x)/x
Så har du (hvis du lige regner uden enheder), at
4/7 = 1/x - 1 =>
4/7 + 1 = 1/x =>
1/(11/7) = x =>
x = 7/11
Så vi konkludere, at
x = 7/11 nm ~ 0,64 nm
Start med at forkort enhederne ud på venstre side:
4/7 = (1 nm - x)/x
Så har du (hvis du lige regner uden enheder), at
4/7 = 1/x - 1 =>
4/7 + 1 = 1/x =>
1/(11/7) = x =>
x = 7/11
Så vi konkludere, at
x = 7/11 nm ~ 0,64 nm
Svar #2
01. februar 2007 af Leah (Slettet)
mhh.. giver ikke helt mening..
uden enheder står der:
4/7 = (1 - x)/x
og ikke
4/7 = 1/x - 1 ... :/
uden enheder står der:
4/7 = (1 - x)/x
og ikke
4/7 = 1/x - 1 ... :/
Skriv et svar til: Isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
