Matematik

Matematikrettelser.

05. februar 2007 af Supervision (Slettet)
Er der nogen som vil hjælpe mig med at rette min matematikaflevering til i morgen?

Jeg kan sende det over mail, hvis nogen vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det skal din lærer da gøre, ikke os! Har du derimod problemer med noget, kan du (sandsynligvis) godt få hjælp.

Svar #2
05. februar 2007 af Supervision (Slettet)

Jamen, jeg har jo problemer med mange af mine opgaver, derfor jeg gerne vil have hjælp?

Vil du gerne hjælpe mig via mail?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
For det første skriver du intet i #0 om at du har nogen problemer.

Og nej, jeg orker ikke mailkorrespondance i aften, men her i forummet kan du jo skrive hvad det er du har problemer med (og komme med dine egne løsningsforslag), og så er der sikkert nogen som vil hjælpe dig; jeg kan ikke garantere at det bliver mig, da jeg skal have læst en del til i morgen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2007 af jeantiger (Slettet)

Det var nok lidt nemmere hvis du konkret skrev hvilke opgaver du ikke forstod og et forslag til at løse dem. Begrebet "matematikaflevering" er rimelig abstrakt.

Svar #5
05. februar 2007 af Supervision (Slettet)

#4 Jeantiger:

Jamen, det var egentlig også meningen jeg ville det, men så lavede jeg det om.

Jeg har nogen opgaver med logaritmer jeg meget gerne vil have løst - kan jeg sende dem til dig over "send besked" på studieportalen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

Hvis du har problemer med mange af opgaverne i din mat afl. ligger du vel ikke til over et 8-7 tal (13-skala). Hvis en herinde retter den for dig, vil det hele sandsynligvis blive rigtigt, så ligger du til et 11-tal... Er det fair??

Svar #7
05. februar 2007 af Supervision (Slettet)

#6 Jeg vil IKKE have den rettet, jeg vil derimod have hjælp til opgaverne - vil du hjælpe mig over studieportalen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2007 af allan_sim

#7.
Proceduren er, at du skriver opgaverne ind og forklarer, hvad du har tænkt og er nået frem til. Pointen med et forum er, at alle skal kunne lære af de indlæg der forefindes. Det er ikke så let, hvis det foregår uden for forumregi.

Svar #9
05. februar 2007 af Supervision (Slettet)

Fint!

Nu synes jeg vi har brugt meget tid på, at gentage det samme! - Jeg vil bare have hjælp til nogen opgaver, men der er ingen som har givet respons!

1) log(2-3x)=ln(e^3)
Hvilken regneregl skal jeg bruge :s jeg er ikke god til at bruge logaritmer, så jeg ville være meget taknemlig ville nogen ville hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2007 af allan_sim

#9.
Det er jo lidt vanskeligt at give respons, når du ikke har skrevet opgaverne ind i denne tråd...

For opgaven her:

Udnyt først, at ln(x) og e^x og hinandens omvendte funktioner, således at ln(e^x)=x. Udnyt herefter at den omvendte funktion til log er 10^x.

Svar #11
05. februar 2007 af Supervision (Slettet)

"Jamen, jeg har jo problemer med mange af mine opgaver, derfor jeg gerne vil have hjælp?"
^ siger det ikke lidt om, at jeg har brug for hjælp.

Jeg forstår desværre ikke hvad du mener :s

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. februar 2007 af allan_sim

#11.
Jo, og folk vil gerne hjælpe - det eneste jeg skriver er, at vi skal vide helt konkret, hvad vi skal hjælpe med - ellers er det jo lidt vanskeligt at hjælpe.

Til dit spørgsmål:

At ln(x) og e^x er omvendte funktioner vil sige, at hvis du først sætter et tal ind i den ene funktion og derefter sætter resultatet ind i den anden funktion, så får du det tal, som du startede med.

Eksempelvis er ln(e^5)=5. Hvad er højresiden så lig med i din opgave?

Herefter anvender du 10^x på begge sider. Da 10^x og log(x) er omvendte funktioner "æder de hinanden", således at der på din venstreside står 2-3x, mens 10 på højresiden er opløftet til tallet fra før.

Løs nu denne ligning for at finde x.

Svar #13
05. februar 2007 af Supervision (Slettet)

#12

Okay, tak! - må jeg spørge hvor gammel du egentlig er?

Jeg har en anden opgave jeg heller ikke helt forstår:

Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende sammenhæng mellem intensiteten I_0 før passage af blyvæggen og intensiteten I efter passage:
I=I_0*e^-kx , hvor x angiver blyvæggens tykkelse målt i mm, og k er en konstant.
En blyvæg på 16 mm reducerer intensiteten med 60%

- Hvor tyk skal en blyvæg være for, at den halverer intensiteten?

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. februar 2007 af allan_sim

#13.
Du skal finde k ved at indsætte i ligningen og isolere. Således skal ligningen

40=100*e^(-k*16)

med henblik på at finde k. Når du har fundet den, kan du finde halveringskonstanten ved at sætte ind i en passende formel.

Hvorfor vil du kende min alder? Som det fremgår af min profil, er jeg student fra 1992. Så kan du nok selv nogenlunde regne dig frem til det :-)

Svar #15
05. februar 2007 af Supervision (Slettet)

#14 Du er vel de 34-35 år :-)?

Er løsningen cirka 22 mm?

Skriv et svar til: Matematikrettelser.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.