Matematik
hjælp - haster
05. februar 2007 af
skumbanan88 (Slettet)
Har brug for hjælp til to opgaver:
1. I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.
Hvordan bestemmer jeg længden af den korteste katete uden hjælpemidler?
2. Bestem minimum for funktionen f(x) = x^2 + 2/x , x>0
Hvad skal jeg gøre?
1. I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.
Hvordan bestemmer jeg længden af den korteste katete uden hjælpemidler?
2. Bestem minimum for funktionen f(x) = x^2 + 2/x , x>0
Hvad skal jeg gøre?
Svar #1
05. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Ad 1)
Hvad er ``3 enheder''? Umiddelbart vil jeg tro at du skal bruge Pythagoras' sætning.
Ad 2)
Differentier f og og løs ligningen f'(x) = 0. (Husk at redegør for at det er et minimum du har fundet -- i stedet for ``bare'' et ekstremum.)
Ad 1)
Hvad er ``3 enheder''? Umiddelbart vil jeg tro at du skal bruge Pythagoras' sætning.
Ad 2)
Differentier f og og løs ligningen f'(x) = 0. (Husk at redegør for at det er et minimum du har fundet -- i stedet for ``bare'' et ekstremum.)
Svar #2
05. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
N.B. At der er tale om et minimum følger direkte af fortegnet på koefficienten foran x² (overvej!).
N.B. At der er tale om et minimum følger direkte af fortegnet på koefficienten foran x² (overvej!).
Skriv et svar til: hjælp - haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
