Matematik
energimængde
05. februar 2007 af
barbie_girl (Slettet)
1)
E = energimængde (målt i joule), et jordskælv frigiver , og m= richtertallet.
log E= 2,4m-1,2
a) Bestem den energimængde et jordskælv med richtertallet 6,5 frigiver, og bestem richtertallet for et jordskælv , der frigiver en energimængde på 8,0*10^13
joule.
b) m=richtertal , y= gennemsnitlige antal årlige jordskælv.
y= 1.4*10^5*0,1288^m
Bestem det gennemsnitlige årlige antal jordskælv i det sydlige Californien med richtertal mindst 4,5 . Bestem det richtertal, der svarer til et gennemsnitlig antal jordskælv på 10 med mindst dette richtertal.
c)opstil en ligning , der angiver sammenhæng mellem E og y.
Er der nogle der kan hjælpe mig?
E = energimængde (målt i joule), et jordskælv frigiver , og m= richtertallet.
log E= 2,4m-1,2
a) Bestem den energimængde et jordskælv med richtertallet 6,5 frigiver, og bestem richtertallet for et jordskælv , der frigiver en energimængde på 8,0*10^13
joule.
b) m=richtertal , y= gennemsnitlige antal årlige jordskælv.
y= 1.4*10^5*0,1288^m
Bestem det gennemsnitlige årlige antal jordskælv i det sydlige Californien med richtertal mindst 4,5 . Bestem det richtertal, der svarer til et gennemsnitlig antal jordskælv på 10 med mindst dette richtertal.
c)opstil en ligning , der angiver sammenhæng mellem E og y.
Er der nogle der kan hjælpe mig?
Svar #1
05. februar 2007 af barbie_girl (Slettet)
opgave b)
10=1,4*10^5*0,1288^m ??
er der nogle der kan hjælpe mig med opgave b+c??
10=1,4*10^5*0,1288^m ??
er der nogle der kan hjælpe mig med opgave b+c??
Skriv et svar til: energimængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
