Matematik

5.033

05. februar 2007 af kuldioxid (Slettet)
Hej..

nogen der ka hjælpe..?

en funktion er givet ved f(x)=x^2(1-x)^9, x tilhører [0;1]

Spørgsmålet er så hvordan jeg skal finde størsteværdien for f..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af Jelly (Slettet)

du skal differientere f'(x) og løseligningen f'(x)=0
Lav dernæst en monotonilinje. Heraf kan du finde størsteværdien for f.

Svar #2
05. februar 2007 af kuldioxid (Slettet)

mange tak.. tænkte mig ik lige om

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2007 af mathon

f(x)=x^2(1-x)^9, x tilhører [0;1]
f'(x)=2x(1-x)^9+x^2*9(1-x)^8*(0-1)

f'(x)=2x(1-x)^9-x^2*9(1-x)^8

f'(x)=x(1-x)^8(2(1-x)-9x)

f'(x)=x(1-x)^8(2-11x) x tilhører [0;1]

f'(x)=0=x(1-x)^8(2-11x)

x(1-x)^8(2-11x)=0 brug nul-reglen

Skriv et svar til: 5.033

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.