Matematik
Andengradspolynonium
05. februar 2007 af
Hannibal den store (Slettet)
Hej. er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?
"Et andengradspolynonium p er bestemt ved
P(x)= ax^2 + bx + c
Det oplyses at p(0)=5 og p`(0)=3, samt at diskrimanten er 49.
bestem tallene a, b og c?"
mange tak
"Et andengradspolynonium p er bestemt ved
P(x)= ax^2 + bx + c
Det oplyses at p(0)=5 og p`(0)=3, samt at diskrimanten er 49.
bestem tallene a, b og c?"
mange tak
Svar #1
05. februar 2007 af Sentinox (Slettet)
Du har ud fra oplysninger 3 ligninger med 3 ubekendte.
P(0)=0 => a*0^2 + b*0 + c = 5
P'(0)=3 => a*0 + b = 3
D = b^2-4*a*c = 49
Løs nu de tre ligninger med de 3 ubekendte!
//Sentinox
P(0)=0 => a*0^2 + b*0 + c = 5
P'(0)=3 => a*0 + b = 3
D = b^2-4*a*c = 49
Løs nu de tre ligninger med de 3 ubekendte!
//Sentinox
Skriv et svar til: Andengradspolynonium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
