Matematik
andengradspolynomium
05. februar 2007 af
uhanse (Slettet)
Jeg har andengradsligning 2x^2+3x+c. Jeg kender løsning som er 1
Men jeg prøver at finde c og det er ikke helt lykkes mig, så jeg vil høre om der er en der kanhjælpe mig. Det er lykkes mig at få tre løsning men ingen af dem passer.
Tak
Men jeg prøver at finde c og det er ikke helt lykkes mig, så jeg vil høre om der er en der kanhjælpe mig. Det er lykkes mig at få tre løsning men ingen af dem passer.
Tak
Svar #1
05. februar 2007 af apandersen (Slettet)
Du siger at du har andengradsligningen:
2x^2+3x+c=0
og en løsning:
x=1
Hvis du erstatter x med 1 i ligningen får du derfor:
2*1^2+3*1+c=0
dvs. 2+3+c=0
dvs. c=-5
Vi kontrollerer nu ligningen:
2x^2+3x-5=0
Vi beregner diskriminanten:
d=3^2-4*2*(-5)=9+40=49>0 => 2 løsninger
Løsninger:
x=(-3+7)/4=1
x=(-3-7)/4=-10/4=-5/2
Vi fik altså løsningen x=1, og har derved bekræftet at c=-5.
2x^2+3x+c=0
og en løsning:
x=1
Hvis du erstatter x med 1 i ligningen får du derfor:
2*1^2+3*1+c=0
dvs. 2+3+c=0
dvs. c=-5
Vi kontrollerer nu ligningen:
2x^2+3x-5=0
Vi beregner diskriminanten:
d=3^2-4*2*(-5)=9+40=49>0 => 2 løsninger
Løsninger:
x=(-3+7)/4=1
x=(-3-7)/4=-10/4=-5/2
Vi fik altså løsningen x=1, og har derved bekræftet at c=-5.
Svar #2
05. februar 2007 af uhanse (Slettet)
ok tak.
Jeg får derefter at vide, at jeg skal bestemme andengradsligningens anden løsning. Så må de henvise til a(x-r1)(x-r2)???
Jeg får derefter at vide, at jeg skal bestemme andengradsligningens anden løsning. Så må de henvise til a(x-r1)(x-r2)???
Svar #3
05. februar 2007 af apandersen (Slettet)
Ja, den har jeg jo fundet ovenover til -5/2. Da løser man jo bare andengradsligningen på normal måde.
Skriv et svar til: andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
