Studievejledning

su og barn

06. februar 2007 af tumle1984 (Slettet)
Hej med jer,

Det kilder i min samlevers æggestokke og hun kan snart ikke vente længere med at få barn, og ligeledes tikker mit ur da jeg også meget gerne vil have et barn med min dejlige kæreste. Men før vi roder os ud i sådanne store beslutninger vil vi have styr på, hvordan vi kommer til at side i det med økonomien og det hele og da jeg går ud fra at i er nogle stykker her som nok ved lidt om det vil jeg starte med at spørge her.

Når vi får et barn vil vi begge være i gang med en videregående uddannelse, mig som matematiker og hende som skolelære. Det vi gerne vil vide er om hvor meget man får om måneden ekstra i SU når man får barn?

Derudover er der noget med at man som mor kan få 12 mdr med ekstra SU så hun kan udsætte uddannelsen og som far er det 6 mdr. hvor meget får man i den periode?

Til sidst vil jeg spørge om i ved om man kan få andet støtte, fra fx kommunen eller noget? og i så fald hvor meget er det cirka?

Jeg håber meget på jeres vejledning og gode råd, da vi ønsker det hele gennemtænkt da det er en beslutning af astronomisk størelse.

Mange venlige hilsner
Rasmus

Svar #1
06. februar 2007 af tumle1984 (Slettet)

Og lige et lille ekstra spørgsmål, hvis vi vøælger at blive boende i Holbæk og jeg skal studere i kbh, kan jeg så få tilskud til rejsen mellem holbæk og kbh så jeg ikke skal betale de normale 2000 kr for et månedskort?

Mange hilsner
Rasmus

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2007 af Jerslev

#0+1: Du kan finde mange af svarene inde på www.su.dk. :)
- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
06. februar 2007 af tumle1984 (Slettet)

Hejsa, jo jeg har skam været inde og læse unde su.dk, men jeg synes faktisk det står lidt kryptisk og ville gerne have det lidt mere forståeligt, hvis der er nogle her der kan de?

Der står at min kærste kan få 12 mdr ekstra su, men hvad så efter det, ryger man så bare tilbage på normal su igen eller?

Der står også: Tillæg til forsøgere der bor sammen med en su-modtager, pr. måned, før skat 693,-. men er det kun i de 12 mdr for moren og 6 mdr for faren eller er det den konstante månedtlige ekstra su man får i den tid man studere og har barn?

På siden kan jeg ikke finde rundt i om det er det eneste man kan få eller om der er andet ekstra man kan få, og om det på samme tid er muligt at få tilskud fra kommunen på samme tid med at man får ekstra su?

Jeg håber virkelig i vil hjælpe os.

Mange venlige hilsner
Rasmus.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2007 af *A* (Slettet)

Mon ikke der er en studievejleder på dit studie der er mere kvalificeret til at hjælpe dig

Svar #5
06. februar 2007 af tumle1984 (Slettet)

Jo der er en studievejleder på stedet, problemet er at hun er langtidssygemeldt, det er noget med en knude í hendes hjerne, så det er lidt besværligt efter som de normale vejledere ikke har den ringeste idé om det, så jeg satsede lidt på hjælp til at komme videre herfra.

Mange hilsner
Rasmus

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2007 af Jerslev

#5: Kunne du ikke prøve at ringe til SU-styrelsen og spørge dem om det? Tror de er mere kvalificerede til at give dig de oplysninger. :)
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#5 Du kan også tage ind til det matematikstudie du ønsker at læse på, og snakke med deres studievejleder. Du bør dog ringe først og aftale en tid, kunne jeg forestille mig.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2007 af huus81 (Slettet)

Hejsa

Jeg kan give dig nogle af svarene. Det er rigtigt at i begge to kan få mere su. 6 ekstra klip for dit vedkomne og 12 for din kæreste. I kan så vælge om i vil have klippene udbetalt som dobbeltklip eller enkeltklip. Vælger i dobbelt, så udbetales der dobbeltSU i de 6 og 12 måneder i vælger (det er valgfrit hvilke måneder og de behøver ikke være i træk). Vælger i enkeltklip, ligger det op til at man kan holde fri fra sit studie i 6 og 12 måneder og stadig få SU. Fra SU side er det også muligt at tjene mere vedsiden af SU'en, mener det er ca. 21.000 mere om året. Derudover kan i låne flere penge hos SU.
Hvad i kan få fra kommunen er forskelligt fra kommune til kommune, men du kan søge om boligsstøtte, tilskud til institution og ekstra børnetilskud. Det skal du snakke med din kommune om.
Jeg håber det hjalp lidt.

Skriv et svar til: su og barn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.