Matematik
bevægning
06. februar 2007 af
gittemaja (Slettet)
En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved
s( t)= 5*t^0,5
Bestem det tidspunkt hvor partiklens hastidhed er 2 m/s
Men de 2 m/s kan hverken være t som et tidspunktet, eller s som er strækning
s( t)= 5*t^0,5
Bestem det tidspunkt hvor partiklens hastidhed er 2 m/s
Men de 2 m/s kan hverken være t som et tidspunktet, eller s som er strækning
Svar #1
06. februar 2007 af what11 (Slettet)
Hvis du differentierer udtrykket med hensyn til t, får du ds/dt (altså hastigheden) som funktion af tiden.
Svar #2
06. februar 2007 af Benjamin. (Slettet)
#0 Se den anden tråd, du har brugt:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=308428
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=308428
Svar #5
06. februar 2007 af Benjamin. (Slettet)
#3 Hvorfor gør du det? Har du lært regler for differentiation?
s(t) = 5·t^0,5
s´(t) = 2,5·t^(-0,5) = 2,5/(t^(0,5))
Den afledede skal herefter sættes lig med 2 og denne ligning skal løses, så du finder tiden til hvilken hastigheden er 2m/s
s´(t) = 2
<=> 2,5/(t^(0,5)) = 2
<=> 2,5 = 2·t^0,5
<=> 1,25 = t^0,5
<=> t = 1,25^2 = 1,5625
s(t) = 5·t^0,5
s´(t) = 2,5·t^(-0,5) = 2,5/(t^(0,5))
Den afledede skal herefter sættes lig med 2 og denne ligning skal løses, så du finder tiden til hvilken hastigheden er 2m/s
s´(t) = 2
<=> 2,5/(t^(0,5)) = 2
<=> 2,5 = 2·t^0,5
<=> 1,25 = t^0,5
<=> t = 1,25^2 = 1,5625
Skriv et svar til: bevægning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
