Matematik

Andengradspolynomium??

07. februar 2007 af NuGa_73 (Slettet)
Hej.
Sidder lige med en opgave som lyder:
Et andengradspolynomium f er bestemt ved
f(x)=ax^2+bx+c
Det oplyses , at f har nulpunkterne -2 og 4, samt at f(1)=4,5
Bestem tallene a,b,og c

Ved overhovedet ikke hvordan jeg skal gribe den an????

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2007 af mathon

f(x)=ax^2+bx+c = a(x-4)(x+2)

f(1) = 4,5 = a(1-4)(1+2)=a*(-9)

-9a = 4,5

a = -0,5

f(x) = -0,5(x-4)(x+2) = -0,5x^2+x+4

Svar #2
07. februar 2007 af NuGa_73 (Slettet)

tusind tak :)

Skriv et svar til: Andengradspolynomium??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.