Matematik

spejlbilledet

07. februar 2007 af MissiMissy (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet er en plan givet ved ligningen

x+2y+3z=0

Bestem koordinatsættet til spejlbilledet af punktet
P(3,2,1) i denne plan..

Hvad gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2007 af McMaster (Slettet)

Nu lyder det som en ret weird opgave - men jeg forstår det som, at du skal finde normalvektoren til planen - og finde normalvektorens pkt, hvor den skærer planen, med P som startpunkt!

Det er min opfattelse!

Er du med?

Svar #2
07. februar 2007 af MissiMissy (Slettet)

jamen jeg lavede en parameterfremstillign med bormaltvektoren for ligninge med punktet P, altså

(x,y,z)=(3,2,1) + t(1,2,3) men så ved jeg heller ikkw hvorfor!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Bestem projektionen af punktet P ind på planen. Kald projektionen på planen for Q.

Nu skal du så se på vektoren PQ. Prøv selv herfra.

Svar #4
07. februar 2007 af MissiMissy (Slettet)

nej det kan jeg ikke hvordan kan jeg finde en projektion når vi har med en plan at gøre altså en plans ligning x+2y+3z=o, så hvordan finder jeg projektionen??

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Det er skæringspunktet mellem planen og linjen gennem P med planens normalvektor som retningsvektor.


Skriv et svar til: spejlbilledet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.