Matematik
varme
08. februar 2007 af
lith (Slettet)
hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne svære opgave..
på forhånd tak.
en bestem dag er temp. inde i et hus 20 c o udetemp er konstant. Varmeanlægget i huset er gået i stykker kl.13 og herefter begynder temp inde i huset at falde. Temp T inde i huset8målt i c) er en funktion af tiden målt i timer efter kl.13 og det antages at T opfylder differentialligning:
dT/dt=-0,019(T+12)
-1)bestem den hastighed hvormed temp, inde i huset ændre sig på det tidspunkt hvor temp inde i huset er 15 c
-2)Bestem en forskrift for T
-3)bestem hvor mange timer der går., inden temperturen inde i huset er faldet til 15 c
i 1) har jeg bare indsat 15 på T's plads og får -0,513
på forhånd tak.
en bestem dag er temp. inde i et hus 20 c o udetemp er konstant. Varmeanlægget i huset er gået i stykker kl.13 og herefter begynder temp inde i huset at falde. Temp T inde i huset8målt i c) er en funktion af tiden målt i timer efter kl.13 og det antages at T opfylder differentialligning:
dT/dt=-0,019(T+12)
-1)bestem den hastighed hvormed temp, inde i huset ændre sig på det tidspunkt hvor temp inde i huset er 15 c
-2)Bestem en forskrift for T
-3)bestem hvor mange timer der går., inden temperturen inde i huset er faldet til 15 c
i 1) har jeg bare indsat 15 på T's plads og får -0,513
Svar #1
08. februar 2007 af ibibib (Slettet)
1) Der er korrekt.
2) Løs differentialligningen vha separation af de variable eller benyt formlen
dy/dx = b-ay <=> y = b/a + ce^(-ax)
3) Løs ligningen T=15.
2) Løs differentialligningen vha separation af de variable eller benyt formlen
dy/dx = b-ay <=> y = b/a + ce^(-ax)
3) Løs ligningen T=15.
Svar #4
09. februar 2007 af lith (Slettet)
2) Løs differentialligningen vha separation af de variable eller benyt formlen
dy/dx = b-ay <=> y = b/a + ce^(-ax)
hvad er værdierne for y og x...?
dy/dx = b-ay <=> y = b/a + ce^(-ax)
hvad er værdierne for y og x...?
Skriv et svar til: varme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
