Matematik

funktionsudtryk for parabel?

08. februar 2007 af crez (Slettet)
Hejsa.

Jeg lave lave et funktionsudtryk for en parabel (ax^2+bx+c)

Jeg har to punkter:

A(-812 , 257.44) og B(0,77)

Jeg er helt lost.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2007 af allan_sim

#0.
Du kan ikke bestemme en entydig parabel ud fra to punkter. Du må mangle at give en oplysning.

Svar #2
08. februar 2007 af crez (Slettet)

Jeg har et tredje punkt hvis det er?

C(812 , 257.44)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2007 af sontas (Slettet)

smid de tre punkter ind i din parabel, så fremkommer et lineært ligningsystem med tre ligninger og tre ubekendte (a, b og c).

Svar #4
08. februar 2007 af crez (Slettet)

Hvordan mener du?

Sådan her:

(1)257.44=(a(-812))^(2) + b(-812) + c

(2)77=(a(0))^(2) + b(0) + c

(3)257.44=(a(812))^(2) + b(812) + c

Eller hvordan mener du?

Svar #5
08. februar 2007 af crez (Slettet)

Nå, behøver ingen svar, har fundet ud af det.

Nogen der vil have et sætter løsningen ind?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2007 af sontas (Slettet)

# 3 mit løse sprog er så forfærdeligt der! Funktionsforskriften for parablen mente jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2007 af blub (Slettet)

Jeg vil gerne have løsningen...

Skriv et svar til: funktionsudtryk for parabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.