Matematik

Diskret mat

09. februar 2007 af bea-bea (Slettet)
hej

(om Diskret mat.)

Er der nogle der ved om de 3 operatorer ? , ? og ? kan alle udtrykkes alene ved hjælp af
operatorerne ¬ og ^ . Hvis ja hvordan ?

håber der nogle der kan hjæælpe mig.

Svar #1
09. februar 2007 af bea-bea (Slettet)

ups, de tre ?-tegn skulle være nogle forskellige tegn:

v, -> og <->

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Det kan de, ja.

A v B = ¬(¬A ^ ¬B)
A=>B = ¬(A ^ ¬B)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

A<=>B = ¬(¬(A^B)^¬(¬A^¬B))

Noget siger mig at den godt kan forkortes lidt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Diskret Matematik er spændende, og det burde dyrkes mere på gym. Jeg havde det ikke, da jeg gik på gym..

Svar #5
09. februar 2007 af bea-bea (Slettet)

ok tak for det, men forstår ikke helt diskret mat. den er lidt svært at forstå..

f.eks.hvordan kan man bevise følgende ækvivalenser:

¬P <-> P ? P og P v Q <-> (P ? Q)? (P ? Q).

Det jeg gør (hvilket er åbenbart forkert)er jeg forkorter først og ser om de går ud med hinanden,og til sidst får jeg Q<->P (som er forkert)..

hjælp



Svar #6
10. februar 2007 af bea-bea (Slettet)

ups istedet for ?-tegne ska der stå en pil der peger nedad (jeg ved ikke hvorfor man ikke kan tegne d her inde)

Skriv et svar til: Diskret mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.