Matematik

Skolebus

21. marts 2004 af sala (Slettet)
Nogen der vil hjælpe.

Lise skal køre 3 zoner me bus til sin skole.

Et 10-turskort rækker til 5 skoledage.

Zoner 10-turskort Månedskort
voks-barn-65 voks/65-barn
1-2 90 45 80 240
3 130 60 110 340
4 160 75 130 430
5 190 90 150 510
6 220 105 170 590
7 240 120 190 660
8 260 135 210 730
9 290 150 230 800
10 310 165 250 870
11 340 180 270 940
12 370 195 290 1010

Antallet af skoledage er:
Måned:Januar-Februar-Marts-April-Maj-Juni
Dage: 20 15 23 13 18 7

Opgaven lyder så: Hvor meget sparer Lise I Januar måned ved at købe månedskort istedet for 10-turskort?

På forhånd tak:)

Svar #1
21. marts 2004 af sala (Slettet)

Tallene burde være helt ud i siden. Forks. Juni=7

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Du finder ud af hvor meget det vil koste hende at tage bussen med 10-turkort:
Hun skal bruge 20/5=4 klippekort. Hvad koster det? Og hvor meget koster et månedskort i januar? Hvor meget har hun så sparet...?

Svar #3
21. marts 2004 af sala (Slettet)

Tak for det men hvordan udregner jeg procenten der udgør besparelsen, hvis besparelsen er 180 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

billigts*100/dyrest

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

#4 -100*-1

Svar #6
21. marts 2004 af sala (Slettet)

Lige et lige spørgsmål igen.

Hvordan kan jeg forklare, at hvor mangeskoledage der højst skal være i en måned, for at det er billigere at bruge 10-turskot end månedskort.

Jeg takker:)

Svar #7
21. marts 2004 af sala (Slettet)

hvad mener du med #5

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

#7 - jeg mener at efter du gør som i #4 gør du det der står i #5 :) Tanketorsk fra min side :)

#6 ja - du finder ud af hvor meget det koster at køre med månedskort.
Det er vist 240. SÅ finder du ud af hvor meget det koster at køre med 10-turskort pr. dag. Det er vist 110/5=12 kr.
Det antal dage du kan køre for et månedskorts beløb er så 240/12=20. Hvis der er 21 dage kan det så bedst betale sig at køre med månedskort :)

Svar #9
21. marts 2004 af sala (Slettet)

Du har skrevet forkert.

Månedskort voksne 3 zoner=340

10-turskort voksne 3 zoner=130


Og i #4 ville du så have at jeg skal tage der svar jeg fik fra #4 og minuse sådan du har gjort i #5.

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

okay - det er jeg ked af, men nu forstår du vist princippet :)
og ja til nederst... :)

Svar #11
21. marts 2004 af sala (Slettet)

Men hvorfor er det -100*-1?

Svar #12
21. marts 2004 af sala (Slettet)

Er du faldet i søvn;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

du trækker først 100 fra og ganger så med -1 for at få procenttallet positivt.

Svar #14
21. marts 2004 af sala (Slettet)

tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. marts 2004 af sontas (Slettet)

ehmm smid dog numeriskværdi rundt om istedet ;).

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

drengen går i folkeskole :) Han ved sq nok ikke hvad numerisk værdi er endnu... Gjorde jeg ikke hvert fald ;)

Skriv et svar til: Skolebus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.