Matematik
lingning for en tangent
14. februar 2007 af
evill (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig ?
Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen:
f(x)= 2x^3 + x^2 i punktet p(1,f(1)).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen:
f(x)= 2x^3 + x^2 i punktet p(1,f(1)).
Svar #1
14. februar 2007 af uksomi (Slettet)
Ligning for tangenten til grafen er bestemt ved:
y=f(1)+f'(1)(x-1)
f(1)=2*1^3+1^2=2+1=3
f'(x) finder du og derefter bestemmer du f'(1):
f'(x)=6x^2+2x
f'(1)=6*1^2+2*1=6+2=8
altså ligning for tangenten bliver:
y=3+8(x-1)=3+8x-8=7x-5
y=f(1)+f'(1)(x-1)
f(1)=2*1^3+1^2=2+1=3
f'(x) finder du og derefter bestemmer du f'(1):
f'(x)=6x^2+2x
f'(1)=6*1^2+2*1=6+2=8
altså ligning for tangenten bliver:
y=3+8(x-1)=3+8x-8=7x-5
Skriv et svar til: lingning for en tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
