Matematik

Parabler

15. februar 2007 af Chabu (Slettet)
Hej

Jeg skal beregne kordinatsættet til de to skæringspunkter mellem de to parabler. Gør jeg det ved at sætte de to parabler = hinanden?


Svar #1
15. februar 2007 af Chabu (Slettet)

Parablerne er:

P1: y= 0,5x^2+2x+5 og P2: y=2x^2-4x-2,5

Hvis jeg sætter dem = hinanden får jeg:

7,5 = 1,5x^2-6x men det passer bare ikke rigtig nogen steder :S hvad gør jeg galt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Du har helt ret i at du skal sætte dem lig hinanden.

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med at det ikke passer nogen steder, du skal jo netop løse det fremkomne udtryk med hensyn til x!

Af dette fås de (i dettte tilfælde 2) x-værdier, for hvilke P1=P2.

De tilhørende y-værdier fremkommer ved indsættelse af de fundne x-værdier i P1 eller P2 (kontrollen er at indsætte i begge ligninger, og se om man kommer frem til det samme...)


//Sentinox


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2007 af romeo (Slettet)

hej
det er rigtig det du gør
sætter dem = hinanden får du
0,5x^2+2x+5=2x^2-4x-2,5
0,5x^2+2x+5-(2x^2-4x-2,5)=0
-1,5x^2+6x+7,5=0
bag efter løser du ligningen
så få du x1=5 og x2=-1
ok
så få du
at de to grafer skærer i A(5,27,5) og (-1,3,5)
ok
mvh romeo

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2007 af romeo (Slettet)

hej
det er rigtig det du gør
sætter dem = hinanden får du
0,5x^2+2x+5=2x^2-4x-2,5
0,5x^2+2x+5-(2x^2-4x-2,5)=0
-1,5x^2+6x+7,5=0
bag efter løser du ligningen
så få du x1=5 og x2=-1
ok
så få du
at de to grafer skærer i A(5,27,5) og (-1,3,5)
ok
mvh romeo

Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.