Matematik

Lidt hjælp ?

17. februar 2007 af joeanna (Slettet)
Jeg har en opgave med logaritmer . Jeg troede ellers jeg havde helt fod på det i klassen, men nu har jeg sgu lidt problemer alligevel . heh .
Så jeg håber på der er en der giv mig et lille hint ? :)

Løs ligningen
log2 + logx = 1

Jeg har prøvet flereforskellige regneregler, men den vil bare ikke passe ind .. :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Idet log(2) er en konstant, skal du altså i princippet løse en ligning af formen:

log(x) = k (k er en konstant).

tag exp på begge sider:

exp(log(x)) = exp(k) =>
x = exp(k)


//Sentinox

Svar #2
17. februar 2007 af joeanna (Slettet)

Jah undskyld . men det forstod jeg altså ik noget af ... heh . Hvad er exp ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2007 af ibibib (Slettet)

exp(x) = e^x

Svar #4
17. februar 2007 af joeanna (Slettet)

okay . men hvordan kan jeg skrive det ind på lommeregner når jeg ik ved hvad x er ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2007 af allan_sim

#4.
Lad os lige starte forfra. Jeg tror kun, du er blevet forvirret af de andre indlæg.

Du skal løse ligningen

log(2) + log(x) = 1

Her kan du starte med at huske på, at vi har nogle logaritmeregneregler. Én af disse siger, at

log(a)+log(b)=log(a*b)

Hvad sker der, hvis du bruger den på venstresiden i din ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2007 af The nørd (Slettet)

en lommeregner behøver heller ikke alle vædier, den kan godt regne med x, bare som en ukendt værdi

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2007 af piper (Slettet)

log2 + log(x) = 1

Brug reglen log(a)+log(b) = log(a*b) på venstresiden


log(2*x) = 1


Brug reglen 10^(log(a)) = a.

10^(2*x) = 10^1

Så fås ifølge reglen

2*x = 10 => x = 5


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2007 af piper (Slettet)

Argh.. Rettelse

Brug reglen 10^(log(a)) = a.

10^(log(2*x)) = 10^1

Så fås ifølge reglen

2*x = 10 => x = 5

Svar #9
19. februar 2007 af joeanna (Slettet)

Maaaaange tak for hjælpen ! :D

Skriv et svar til: Lidt hjælp ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.